Λουτρό: Το κυκλαδίτικο χωριό του Λιβυκού πελάγους

loutroheader

Λουτρό

Στη νότια πλευρά της Κρήτης, στο νομό Χανίων και στην περιοχή των Σφακίων υπάρχει ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό που έχει το όνομα Λουτρό και σου θυμίζει τα ψαροχώρια των Κυκλάδων.

loutro09

Το μέρος αυτό χαρακτηρίζεται από απόλυτη γαλήνη και ηρεμία και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για αυτούς που λατρεύουν τη φύση, τα καθαρά νερά και τις ήρεμες διακοπές!

loutro10

Το Λουτρό οφείλει την ονομασία του στα Λουτρά που βρέθηκαν εκεί των οποίων τα νερά πήγαζαν από την Ανώπολη. Δηλώνει την παρουσία του από την αρχαιότητα αφού πιστεύεται ότι ήταν μέρος της αρχαίας πόλης Φοίνικας και λιμάνι της αρχαίας Ανώπολης ενώ αργότερα αποτελούσε το χειμερινό λιμάνι των Σφακίων αφού λόγω της φυσικής του θέσης τα πλοία προστατεύονταν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα!

loutro01

Το μονοπάτι από Σφακιά

Βρίσκεται δυτικά της χώρας Σφακίων και Ανατολικά της Αγίας Ρουμέλης ενώ η κύρια πρόσβαση για το μικρό χωριό γίνεται μέσω θαλάσσης. Ωστόσο γι’  αυτούς που λατρεύουν την πεζοπορία υπάρχει ένα μονοπάτι που αν το ακολουθήσουν από τα Σφακιά μπορούν να φτάσουν στο Λουτρό μέσα σε δύο ώρες απολαμβάνοντας συγχρόνως τη θέα που σου προσφέρει το μονοπάτι τόσο προς το βουνό όσο και προς τη θάλασσα. Αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Ε4 μονοπατιού.

loutro08

Το Λουτρό αποτελεί ένα τουριστικό θερινό θέρετρο που χαρακτηρίζεται από ζωή μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα και μηχανές ενώ οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν μικρά παραδοσιακά ξενοδοχεία, ψαροταβέρνες και καφετέριες!

loutro05

Τα Γλυκά Νερά

Από το Λουτρό μπορεί να επισκεφτεί κάνεις τις παραλίες Τίμιος Σταυρός, Περιβολάκι, Γλυκά νερά, Μάρμαρα και να απολαύσει τα πεντακάθαρα νερά και την γαλήνη που σου προσφέρει το μέρος.

loutro07

Το Λουτρό, λοιπόν, αποτελεί ένα μέρος απόλυτου φυσικού κάλλους που συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα, την αγριάδα και την γαλήνη ενώ είναι ένα ησυχαστήριο γι αυτούς που λατρεύουν τη φύση και επιθυμούν διακοπές με απόλυτη ηρεμία!

ZoumeKriti.gr

Απάντηση