Σεϊτάν Λιμάνια: Η “διαβολική” παραλία των Χανίων

Σεϊτάν Λιμάνια (παραλία Στεφάνου)

Στο νομό Χανίων και περιμετρικά αυτού, μπορεί να συναντήσει κανείς παραλίες που παρομοιάζονται με παραλίες εξωτικών νησιών! Πιο συγκεκριμένα είκοσι χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης, στο απόκρημνο και βραχώδες ακρωτήρι υπάρχει η παραλία του Στεφάνου που έχει γίνει ευρέως γνωστή με το όνομα Σεϊτάν Λιμάνια.
Σεϊτάν λιμάνια λέγεται ένα κομμάτι της ανατολικής πλευράς του ακρωτηρίου που βρίσκεται δυο χιλιόμετρα από το χωριό Χορδάκι. Τα Σεϊτάν λιμάνια αποτελούνται από τέσσερις στενόμακρους όρμους, οι τρεις πολύ καλά προστατευμένοι από το κύμα ενώ ο τέταρτος, που είναι και η παραλία του Στεφάνου είναι ομαλός και επισκέψιμος!
Το όνομα Σεϊτάν σημαίνει διαβολικός-καταραμένος και είναι τούρκικης προέλευσης. Η περιοχή, λοιπόν, λέγονταν καταραμένα λιμάνια, προφανώς από τον επικίνδυνο κυματισμό που δημιουργείται στην περιοχή.

DSC_4073
Οι λωρίδες θάλασσας που εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρημνες ακτές του ακρωτηρίου δημιουργούν τους μικρούς όρμους οι οποίοι αποτελούν μια καταπληκτική εικόνα.
Η παραλία του Στεφάνου, στο βορειότερο κόλπο της περιοχής είναι μια καλά κρυμμένη και μικροσκοπική παραλία, στενόμακρη με βαθιά καταγάλανα νερά. Η εικόνα που δημιουργείται από τους απόκρημνους βράχους που την περιβάλλουν είναι μαγευτική αφού συνυπάρχουν η αγριάδα και η γαλήνη μαζί!

Ο δρόμος που κατηφορίζει προς τη παραλία

Η παραλία αποτελείται από χαλίκι και άμμο τα οποία  μεταφέρονται εκεί  από τα νταμάρια που υπάρχουν στην περιοχή μέσα από το φαράγγι που καταλήγει σε αυτήν.
Οι τεράστιοι βράχοι που υψώνονται δίπλα της και αποτελούν συνέχεια του φαραγγιού κάνουν το σημείο ακόμα πιο όμορφο δημιουργώντας σου συναισθήματα έκπληξης αλλά και θαυμασμού!
Πάνω από αυτά τα βράχια, οι λάτρεις της κολύμβησης μπορούν να κάνουν βουτιές ενώ ο χώρος ευνοεί και τις καταδύσεις αφού ο βυθός μπορεί να προσφέρει πλούσιο σε εικόνες υλικό.

Πρόκειται για ένα μέρος γαλήνης και ηρεμίας που μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του στα καθαρά νερά της θάλασσας απολαμβάνοντας συγχρόνως την άγρια θέα που του προσφέρουν οι τεράστιοι μαρμάρινοι βράχοι που την περιβάλλουν. Όσο για το όνομα της απομακρύνεται πολύ από την πραγματική παραδεισένια εικόνα της αφού κάθε άλλο από διαβολική θα την έλεγε κανείς!

ZoumeKriti.gr

Απάντηση